Novák Előd: az abortusz a családon belüli erőszak legelterjedtebb és legbrutálisabb formája

HírKlikk 2021. február 11. 16:45 2021. feb. 11. 16:45

Országos magzatvédő kampányt indít a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be a párt alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Novák Előd közölte: az akció keretében a párt aktivistái több száz, a koronavírus-járvány elleni védekezés fontosságára figyelmeztető kormányzati óriásplakátot ragasztottak felül.

Így most a „Vigyázzunk egymásra! Minden élet számít" feliratú plakátokon a „Kivéve a magzatoké..." kiegészítés szerepel a Mi Hazánk Mozgalom logójával – idézte fel.

A politikus úgy vélekedett, hogy a Gyurcsány- és az Orbán-kormány abortuszpolitikája között nincs különbség, és az alaptörvényben is hazugság az a megfogalmazás, hogy a magzat életét a fogantatástól védelem illeti meg.

Erre a tarthatatlan helyzetre kívánja felhívni a figyelmet a Mi Hazánk Mozgalom az óriásplakátok felülragasztásával, polgári engedetlenségi mozgalom keretében – tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy a Mi hazánk már több alkalommal benyújtotta az Országgyűlésben az úgynevezett szívhangtörvény-javaslatát. Ez arról szól, hogy az abortuszt megelőzően tegyék kötelezővé a várandós nők számára a magzat szívhangjának meghallgatását. Ezt azonban egyszer sem fogadták el, miközben az ƒ„abortusz a vezető halálok", sőt, az abortusz több életet kiolt mint a tíz vezető halálok együttvéve. Sőt, az abortusz a családon belüli erőszak legelterjedtebb és legbrutálisabb formája – fogalmazott Novák Előd.

A szívhangtörvény esélyt adna a magzatok számára, hogy az ƒ„utolsó szó jogán, életükben egyszer kommunikálni tudjanak saját édesanyjukkal" – mondta a politikus.

Kérdésre válaszolva, Novák Előd úgy vélekedett, hogy a plakátok átragasztása nem minősül rongálásnak, hiszen csupán kiegészítik a molinókat. Ugyanakkor a polgári engedetlenségi mozgalom keretében vállalják az akció jogi következményeit – közölte az alelnök.

Forrás: MTI/Hírklikk