Novák Katalin és Kocsis hazaárulók voltak a Fidelitas kongresszusán

Föld S. Péter 2019. december 1. 17:31 2019. dec. 1. 17:31

Nem mi állítjuk, hogy a Fidesznek ez a két oszlopa – államtitkára és parlamenti frakcióvezetője – hazaárulók lennének, az övéik mondhatják róluk mindezt. Legalábbis, ha következetesek a kormány médiájánál dolgozó elvtársak. Akik nemrégiben az Index újságíróit nevezték hazaárulóknak, amiért a Puskás Aréna avatóján nem álltak föl, amikor megszólalt a Nélküled című dal. Amint az a videón is látszik, most, a Fidelitas kongresszusán, Novák Katalin és Kocsis Máté egymást átkarolva távozott a teremből, amikor meghallották az Ismerős Arcok zenekar elhíresült dalát.

Lehet persze, hogy halaszthatatlan, sőt, még az sem kizárt, hogy bokros teendőik akadtak. Hanem hát a magyarság himnuszának kikiáltott dalt akkor is illik felállva végighallgatni, ha cigánygyerekek potyognak az égből. Mint ahogy az igazi Himnusz hallgatása közben sem megyünk ki pisilni.

Ha már a lakájmédia hazaárulónak nevezte az újságírót, aki ülve maradt, mert – ahogyan a normális magyarok – csak az eredeti, Kölcsey Ferenc szövegével énekelt Himnuszt szokta állva hallgatni, akkor most a fideszes nagyágyúk angolos távozása kapcsán sem kell kíméletesebbnek lenni. Meg kellene kérdezni Kocsis Mátét és Novák Katalint, vajon milyen indíttatásból nem hallgatták végig a Nélküled című dalt? Talán ők is Soros kottájából játszanak? Vagy derogált nekik másokkal együtt, átszellemült képet vágni? Netán tényleg ennyire be volt osztva minden percük?

Utóbbin nem nagyon csodálkoznánk. Fontos emberek ők, megannyi feladattal megbízva. És most már hazaárulók is az övéik szemében.