Nyílt levél Csányi Sándornak

HírKlikk 2019. szeptember 22. 10:14 2019. szept. 22. 10:14

Tisztelt Csányi úr!

Nem tudom, eljutott-e Önhöz annak a kisfiúnak a története, akinek – nem túlzás – hétszázmillió forinton múlik az élete. Ennyit kell nagyon gyorsan összegyűjteni ahhoz, hogy megkaphassa azt a gyógyszert, ami meggyógyítja a betegségéből. Az idő sürget, kétéves koráig, jövő februárig meg kell kapnia a szert ahhoz, hogy hasson.

Forint-, angol font- és eurógyűjtés eredményeként a hétvégére már összejött a szükséges összeg harmada, s jó eséllyel az adományok tovább érkeznek, mivel a kisfiú esetének és a megmentéséért az Összefogás Zentéért Alapítvány által indított gyűjtés híre villámgyorsan terjedt-terjed a közösségi oldalon.

A gyakran egymással szembenálló televíziók, portálok, lapok is sorra hívják fel a figyelmet az ügyre, s ma már ott tartunk, hogy ismert és ismeretlen civil emberek, szakmai csoportok, baráti társaságok, túlzás nélkül egésze összefogott a kis Zente érdekében.

Az adománygyűjtő számlát vezető bank az Ön bankja, az OTP. Nem lenne Ön szerint korrekt – és egyben emberi –, ha Ön és az Ön által vezetett bank (amely az ország egyik legnagyobb adományozója, 2017-ben például 1,8 milliárd forintot fordított a többi között esélyteremtésre) közösen kipótolná a szükséges összeget?

Biztos vagyok abban, hogy sokak nevében kérem ezt Öntől!

Tisztelettel,
N. Vadász Zsuzsa, anyuka és nagymama

U.I.: Zentéről, az alapítványról és a gyűjtés aktuális állásáról az Összefogás Zentéért Alapítvány Facebook oldalán mindent meg lehet találni.