Nyílt levél Orbán Viktornénak

Föld S. Péter 2019. április 10. 09:40 2019. ápr. 10. 09:40

Kedves Lévai Anikó, a cikk címéből talán nem jött rá azonnal, hogy ez a levél Önnek szól. Ön ugyan Orbán Viktor felesége, de nem Orbán Viktorné, idáig legalábbis mindig a saját nevén, Lévai Anikóként szerepelt. Képzelje, Dobrev Klára sem Gyurcsány Ferencné! Soha nem hívták így, egyetlen Gyurcsány Ferencné van csak, a volt miniszterelnök édesanyja.

Az Önök sajtója, mely nem kis részben az Ön férjéhez, Orbán Viktorhoz van bekötve, rendszeresen Gyurcsány Ferencnéként említi Dobrev Klárát. Tudjuk persze, hogy miért, valójában nem is csodálkozunk, mert megszoktuk már tőlük az aljasságokat. Olvassuk a hazugságaikat, csakúgy, mint a bíróságok által megítélt helyreigazításokat.

Az, hogy a férje lakájmédiája legyurcsányferencnézi Dobrev Klárát, ugyanannak a nőket lenéző, tahó világnézetnek a kifejezése, ami az Önök macsó pártját, a Fideszt jellemzi. Ez a bunkóság nem különbözik az Önök (azóta a frakcióból kilépett) Vak Komondoros képviselőjétől, a nőket a konyhába és a szülőszobába száműzni kívánó, ugyancsak fideszes politikustól. Ennek a módszernek az a célja, hogy Dobrev Klárát személyiségében, ha úgy tetszik, női mivoltában megalázzák.

Tisztelt Lévai Anikó. Láttuk az Önről közel négy évvel ezelőtt készült fotót, amint a menekültválság csúcspontján a nagyfai menekülttáborban egy emeletes ágy előtt áll. Alvó, kimerült emberek között, akiknek ki tudja, hány kilométer gyaloglás volt a lábukban, milyen, megaláztatásokkal, szenvedésekkel és kilátástalansággal teli életet hagytak maguk mögött. Ön akkor élelmet, ruhát, vitt a rászorultaknak. Nem a saját vagyonából adta, hanem a mások által küldött és összegyűjtött holmikat osztotta szét, de a gesztus így is tiszteletre méltó volt. Mehetett volna moziba, strandra, beszélgethetett volna a saját lábán álló lányával.

S bár Ön az elmúlt három évtizedet derekasan - majdnem azt írtuk: tisztességgel, de ez nem lett volna helyénvaló - végigcsinálta a férjével, asszisztált a jelenlegi miniszterelnök majd minden megnyilvánulásához, a nagyfai fotó alapján mégis azt kell gondolnunk, hogy maradtak Önben emberi érzések. Ez azért is fontos, mert megkérnénk arra, hogy amennyiben beszél valamikor a férjével, vegye rá őt, hogy fogja vissza a sajtóban újságíróként alkalmazott kutyáit. Nem azt kérjük, hogy hagyjon fel az emberek egymásnak ugrasztásával, a hazug gyűlöletkeltéssel, mert tudvalevő, hogy ez hiábavaló lenne. Ennél sokkal kevesebbel is beérjük: Dobrev Klárát ne nevezzék az Önök hazug sajtójában Gyurcsány Ferencnének, mert nem úgy hívják.

P.s. Ha már itt tartunk: tudja, van az a Nagy Blanka nevű fiatal lány, akit az Önök megmondóemberei kretén prolinak, ribancnak neveztek, és mindenféle hazugságokat terjesztettek róla. Mi a véleménye erről, emberként, nőként, négy lány édesanyjaként?