Nyugdíjba ment az orvos, megszűnt az ortopédia a Kútvölgyiben

HírKlikk 2019. augusztus 23. 14:20 2019. aug. 23. 14:20

Egy betegnek azt mondták, hogy az egyik orvos nyugdíjba ment, a másik pedig kilépet.

Megszűnt a Kútvölgyi Kórházban az ortopédiai ellátás – derül ki Korózs Lajos Kövér László házelnöknek címzett írásbeli kérdéséből. 

Az MSZP-s képviselő azt írta, mindez egy állampolgár jelzése alapján derült ki számára. „A beteg napok óta próbálta elérni telefonon az intézmény betegfelvételi vonalát, amikor végre sikerült, és időpontot kért volna az ortopédiára, akkor azt közölték vele felháborodottan (feltehetőleg már sokszor kellett ezt elmondani), hogy nincs ortopédia, mert az egyik orvos nyugdíjba ment, a másik pedig kilépett. Mikor a beteg jelezte, hogy akkor ezt közzé tehetnék az intézmény honlapján, mert ott más információ szerepel, akkor pedig szintén kissé ingerülten azt mondták neki, hogy már nem is ez a nevük, hanem Észak-Közép-budai Centrum, és nem tudja, hogy miért szerepel még mindig más a honlapon” – fogalmazott Korózs, hozzátéve, hogy feltehetően az évek óta húzódó felújítást sem segíti az intézményben tapasztalható káosz.

A válaszban Rétvári Bence, az Emmi államtitkára azt írta: a Semmelweis Egyetem 2019. július elsején „az addig a Kútvölgyi Klinikai Tömbben végzett szakellátási kötelezettségét az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelőnek (ÉKC) adta át”. „Ennek értelmében az ortopédiai szakellátás tehát továbbra is biztosított, annak helyszíne az ÉKC központi telephelyén, a Diós árok 1. szám alatt található” – közölte.

Hozzátette, hogy a szakrendelés elérhetősége az ÉKC honlapján megtalálható, és az intézmény vezetése megteszi a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy „a betegek minél szélesebb körben megfelelő tájékoztatást kapjanak a változásokról és a betegellátás aktualitásairól”. 

Forrás: Népszava