Nyugtalanító Halász János elmeállapota

Lovász Péter 2019. szeptember 21. 14:27 2019. szept. 21. 14:27

A sötét fellegek lassan teljességgel elborítják a fideszes kampányguruk elméjét. Halász János frakció-szóvivő pénteken egyenesen sajtótájékoztatót tartott, hogy figyelmeztesse a voksolásra készülő polgárokat: az ellenzéki jelöltek migránsok betelepítésére készülnek.

Szerfelett nehéz lehet mostanában szóvivőnek lenni Fidesz-körökben, lám Halász János is miket beszélt kampány-sajtótájékoztatóján: „"A magyar emberek akaratával szembemenve lebontanák a kerítést, kiiktatnák a magyar határvédelmet, elfogadnák a betelepítési kvótát, és rábólintanának arra, hogy a magyar városokba is szétosszanak migránsokat" - mondta a frakciószóvivő, aki szerint mindezt az ellenzék polgármestereivel hajtanák végre.

Nemigen érdemes részletekbe menően elemezni Halász János aggodalmait, de a derék szóvivő nyugtalanító elmeállapota azért megérdemel némi együttérzést. Nyilatkozata olvastán tüstént eszembe jutott Josef Svejk, a derék katona kórisméje, amelyet a katonai elmeszakértői bizottság vázolt fel a könyv 38.-39. oldalain:

„Alulírott  törvényszéki orvosszakértők a teljes gyengeelméjűség és a veleszületett kretenizmus állapotában találták a fent nevezett bizottság elé utalt Josef Svejket, miután az „Éljen I. Ferenc József császár“ szavak hangoztatása kellőképpen megvilágította Josef Svejk elmeállapotát, és tökéletesen elegendő volt notórius hülyévé nyilvánításához. ...“ (Fordította Réz Ádám)

Jaroslav Hasek könyvének olvasgatását merő önérdekből Halász János figyelmébe ajánlanám. Nem vagyok ugyan a Fidesz híve, de azért mégis jó lenne, ha egy parlamenti frakció-szóvivő nem beszélne őrült ostobaságokat!