Ők a megbízható hazai munkaadók

HírKlikk 2024. május 20. 09:05 2024. máj. 20. 09:05

Az idén rekordszámú, 37 tagvállalat vehette át a „Megbízható Munkaadó 2024/26” címet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) éves taggyűlésén. Díjjal olyan vállalatokat jutalmaznak, amelyek példaértékű és megbízható módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről.

Immár nyolcadik alkalommal ítélik oda a „Megbízható Munkaadó” címet. Változás, hogy idén már nem két, hanem három évre adják, ezzel is elősegítve, hogy egy-egy jó elképzelés, intézkedés hosszabb távon még inkább beépüljön a HR hétköznapi gyakorlatába – idézte HR Portál az átadón elhangzottakat.

A 2017-ben született kezdeményezés alapvető célja, hogy felhívja a cégek figyelmét a munkavállaló-barát környezet fontosságára, és a munkahelyi feltételek folyamatos javítására ösztönözze a vállalatokat. Ahhoz pedig meglehetősen komplex kritériumrendszernek kell megfelelni, hogy valaki elnyerhesse a címet.

A cím odaítélése pályázati úton történik, amelynek során a résztvevő cégeknek egy részletes kritériumrendszer alapján kell ismertetniük gyakorlati megoldásait, vállalati irányelveit, úgy, mint javadalmazás, szociális-jóléti juttatások, egészségi- és munkakörülmények, képzés és továbbképzés, fejlődési és karrierlehetőségek. A szakmai zsűri értékelése alapján idén 37 vállalat benyújtott pályázatát bírálták el pozitívan, ezzel a következő három évben ők viselhetik a megtisztelő „Megbízható Munkaadó” címet. 

A cégek törekednek a sokszínűség és bevonás megvalósítására. Fontosnak tartják a közösségépítést a munkahelyen, erre sok helyen olvastunk kreatív megoldásokat. A nyertes pályázóknál visszatérő elem volt a rugalmas munkavégzés megteremtése. Azokban a munkakörökben, amelyekben ez lehetséges, a munkavállalók otthonról is dolgozhatnak heti 1-2 napot. Számos pályázatban láthattuk a munkáltatók gondoskodó szerepének megjelenését is, akár a szezonális megrendelési állomány esetén fizetett állásidőre is gondolva a számos megoldáson túl. Több cég pedig az alacsony keresetűeknél az infláció felett emelte a béreket – mondta el az átadón Vörös Ágnes, a BASF HR vezetője, a zsűri elnöke.

Az idei pályázat győzteseit ide kattintva találhatják meg.Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom