Operatív törzs: egyelőre nincs szükség a tömegrendezvények korlátozására

HírKlikk 2020. február 27. 15:35 2020. feb. 27. 15:35

Egyelőre nincs szükség arra, hogy a koronavírus miatt, bármilyen sport-, kulturális és egyéb, nagyobb tömegeket vonzó rendezvény megtartását korlátozzák Magyarországon – mondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Láng-Bognár Kinga hangsúlyozta, hogy az operatív törzs nem rendelkezett iskolalátogatások szüneteltetéséről és településeket sem zárt le. Kiemelte, hogy Magyarországon továbbra sincs igazolt koronavírusos megbetegedés.

Az aktuális helyzetről elmondta, a 13 órai adatok szerint, 82 171 ember fertőződött meg koronavírusban világszerte, közülük 5010-en  Európában. A fertőzésbe világszerte 2801 ember halt bele, Európában 14-en. Világszerte több mint 33 ezren felépültek a betegségből, Európában 44-en.

Magyarországon 18 ember van kórházi karanténban. A repülőtereken 3366 embert ellenőriztek, közülük 284-et ma. Kínából közvetlenül vagy átszállással Magyarországra érkezők száma 1630 fő volt – tudatta.

A szóvivő beszámolt arról is, hogy a két zöldszámra nagyon sok hívás érkezett, és a koronavirus@bm.gov.hu e mail címre is folyamatosan érkeznek a levelek, és mindegyikre válaszolnak.  

Láng-Bognár Kinga emlékeztetett, hogy a kormány döntése értelmében, a patikákat el kell látni szájmaszkokkal.

A büntetés-végrehajtás által gyártott maszkok kiszállítását az Állami Egészségügyi Ellátó Központ folyamatosan végzi a gyógyszertárakba. Egyöntetű orvosi vélemények alapján, egészséges embernek nem kell szájmaszkot hordania – tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy február 2-án a BVOP újranyitottaa  debreceni gyárat, a szájmaszkok gyártása azóta is folyamatos.

Forrás: MTI/Hírklikk