Orbán csókosainak minden jár?

HírKlikk 2020. június 3. 07:50 2020. jún. 3. 07:50

Szakács László MSZP-s képviselő kedden az Országgyűlésben, az azonnali kérdések között arról beszélt, hogy Mészáros Lőrinc elbocsátott 800 embert, majd a kormány mégis „megjutalmazta" őt 17 milliárd forinttal.

A „csókosoknak" akkor is jut, ha elbocsátanak. Közben a magyar kis- és középvállalkozások arra panaszkodnak: mindenfajta adminisztratív teherrel kell megküzdeniük ahhoz, hogy munkahelymegőrző támogatáshoz jussanak – fogalmazott.

A külgazdasági és külügyminiszter úgy reagált: a versenyképesség-növelő támogatási rendszerben vissza nem térítendő támogatást kapnak a cégek, ha beruházást vállalnak munkahelyek megtartása érdekében.

A feltételrendszer világos, az elmúlt egy évben foglalkoztatottak statisztikai átlaglétszámát kell megtartani a támogatás odaítélése után – közölte, ismertetve: 806 vállalat adott be pályázatot, ők összesen 376,7 milliárd forintnyi beruházást vállalnak, amivel mintegy 143 ezer munkahelyet mentenek meg.

Az pedig nem számít, hogy egy vállalatvezető melyik politikai oldallal szimpatizál, Kóka János és Leisztinger Tamás cége is nyert a pályázaton – tette hozzá Szijjártó Péter.

Forrás: MTI