Orbán elárulta, hogy mi a legerősebb fegyver a koronavírus ellen

HírKlikk 2020. április 10. 08:34 2020. ápr. 10. 08:34

A mostani koronavírus járvány-helyzetben a legerősebb fegyver továbbra is az önuralom, és ha az emberek tudnak egymástól elegendő távolságot tartani, akkor ez működik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott nagypénteki interjúban.

 A kijárási korlátozás határozatlan időre történő meghosszabbításáról a kormányfő azt közölte: nagyon eltérőek az állapotok a különböző településeken, ezeket nem lehet egy országos döntéssel szabályozni. Ezért határoztak a kijárási korlátozások fenntartásáról úgy, hogy közben lehetőséget adnak a polgármestereknek, hogy ha helyben indokolt, további szigorításokat tehessenek.

Orbán Viktor a járványról szólva, arról is beszélt, látja, hogy vannak olyan országok, amelyek már „kifelé kandikálnak", ő viszont Magyarországon még nem látja „a fényt az alagút végén".

Magyarország szempontjából ugyanakkor Ausztriát laboratóriumnak nevezte, mert ott – az Olaszországhoz való közelség miatt – minden hamarabb történik meg, mint Magyarországon. Ezért figyelik, hogy az osztrákoknak melyik lépés vált be és melyik nem, és ezek értékelése után, szabad itt esetleg hasonló járványügyi intézkedéseket hozni.

Forrás: MTI