Orbán harca Magyarország ellen

Föld S. Péter 2020. december 20. 07:36 2020. dec. 20. 07:36

Ez már tényleg a végjáték, mert racionális magyarázat nincs arra, amit a kormány (értsd: Orbán Viktor) tesz. Miközben a világ, köztük Magyarország egy pusztító világjárvány ellen küzd, Orbán azon dolgozik, hogy még a mostaninál is lehetetlenebb helyzetbe hozza az önkormányzatokat. Az iparűzési adó megfelezésével a települések legfőbb bevételi forrását vonja el – nem kell hozzá nagyon okosnak lenni, hogy értsük: ennek semmi köze nincs a járványhoz. Ezt a döntést még mindig az a sunyi bosszú motiválja, ami az önkormányzati választás okozta kormányzati csalódás óta folyamatosan tetten érhető.

A szándék persze, amilyen gonosz, annyira érthető. A kormány – lehetőségeik szűkítésével, mozgásterük korlátozásával – növelné az önkormányzatokkal szembeni elégedetlenséget, hogy bebizonyosodjék: a településvezetők alkalmatlanok feladataik ellátásra. Tetszettek volna jobb városvezetőket választani, nekünk – mármint a kormánynak – voltak kiváló jelöltjeink, miért nem rájuk szavaztak 2019 októberében.

A választók azonban nem hülyék. Lehet hülyíteni őket, mert vannak közöttük olyanok, akiket hazugságokkal ideig-óráig meg lehet vezetni, de az igazság előbb, vagy utóbb számukra is kiderül. Ha a kórház felszerelése csapnivaló, személyi állománya finoman fogalmazva is hiányos, ott lehet az önkormányzatokra mutogatni, de idővel mindenki tudni fogja, hogy nem a polgármester és a jegyző vitte haza a kórházi felszereléseket. Nem ők küldték külföldre, vagy a magánszférába az orvosokat, ápolókat, hanem Orbán Viktor miatt jut kevesebb pénz mindenre. A miniszterelnök és kormánya az oka annak, hogy egyre silányabbak a szolgáltatások, mert egyre többet kell takarékoskodniuk azoknak a közműcégeknek, akik egy, nem a bosszúra szomjazó, hanem az emberekért dolgozó kormány alatt normálisan működhetnének.

Orbán Viktor azt reméli, hogy az önkormányzatokkal szúr ki, miközben valójában az embereknek okoz kárt. Tőlük vonja meg a tisztességes egészségügyi ellátást, a korszerű oktatást, a megfelelő szociális ellátást, a színvonalas tömegközlekedést. 

Amit Orbán és kormánya tesz, az nemcsak alávaló, de kontraproduktív is egyben. Orbán ugyanis nem Karácsony Gergelynek és a többi városvezetőnek árt, hanem Magyarországnak. 

Magyarország lakói egyszer majd nagyon megmérgesednek, és benyújtják a számlát Orbán Viktornak.