Orbán hazudott az influenza elleni védőoltásról?

HírKlikk 2020. november 3. 12:24 2020. nov. 3. 12:24

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő az Országgyűlésben hétfőn arról beszélt, hogy az influenza elleni oltás beadatásának legalkalmasabb időpontja a kora ősz. A kormány bejelentette, hogy közel 1,4 millió vakcina áll rendelkezésre és kérte a lakosságot, hogy aki csak teheti, az oltassa be magát – emlékeztetett.

A szocialista képviselő szavai szerint, a kabinet arra viszont nem készült fel, hogy idén sokkal többen keresik a védőoltást, mint a korábbi években.

 

Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten bejelentette, hogy további 360 ezer influenza elleni vakcinát rendelnek, de az egészségügyi szakma szerint, idén már nem lehet beszerezni újabb védőoltást

– emelte ki az MSZP politikusa.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára azt válaszolta, hogy a járványügyi szakemberek és az operatív törzs ajánlására döntött a kormány arról, hogy mindenki számára ingyenessé teszi az influenza elleni védőoltást.

Ennek megfelelően szerezték be az oltóanyagot, az 1,4 millió adag több, mint a kétszerese annak, mint amire tavaly szükség volt.

A kormány a megnövekedett igények miatt, további 360 ezer vakcina beszerzéséről döntött, a beszerzés és a gyártás is megoldott, a háziorvosok ellátása folyamatos – jelentette ki.

Forrás: MTI/Hírklikk