"Orbán megsértette Burgenlandot"

HírKlikk 2019. augusztus 24. 19:18 2019. aug. 24. 19:18

Orbán megsértette Burgenlandot - ezzel a címmel számolt be a Burgenlandi Néplap arról, hogy nem engedték be az osztrák határ menti tartomány kormányzóját a Pán-európai Piknik harmincadik évfordulóján tartott soproni istentiszteletre. Az eseményen részt vett Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár is, valamint néhány állami, egyházi és pártvezető is.

„Aki még emlékszik a vasfüggöny idején a határellenőrzésre, az borzongva emlékszik a magyar határőrök önkényeskedéseire. Ez az önkény visszatért. Ironikus módon pont azon a napon, amikor a vasfüggöny leomlásának 30. évfordulóját kellett volna ünnepelni” – szögezte le a lap.

Hans Peter Doskozil tartományi vezetőt és Thomas Steiner kismartoni polgármestert is meghívták, de az eseményt a nyilvánosságtól elzáró magyar terrorelhárítók mégsem engedték be őket.

A terrorelhárítási központ szerint a politikusok késtek, és nem a kijelölt helyen akarták megközelíteni a templomot. Az istentiszteletre a meghívottakon kívül senki nem mehetett be, a nyilvánosság csak a magyar állami televízió közvetítését nézhette.

Via: euronews.com