Orbán szerint, nem úgy osztják a milliárdokat, hogy kinek milyen színe van

HírKlikk 2020. június 30. 07:04 2020. jún. 30. 07:04

Szakács László MSZP-s képviselő hétfőn, az Országgyűlésben azt kérdezte: hogyan fordulhat elő, hogy a Kisfaludy program keretében, a Mészáros Lőrinchez köthető cégek 17,7 milliárd forintot kaptak a kormánytól, miközben 850 embert elbocsátottak.  

Orbán Viktor hangsúlyozta: a Kisfaludy program turisztikai fejlesztésekről szól, semmi köze nincs a válságkezeléshez, valamint van egy válságkezelési mechanizmus, amely hat-hét különböző gazdaságpolitikai intézkedést tartalmaz.

A kettő alma és körte, nem lehet őket összekeverni – tette hozzá.

Hangsúlyozta: a munkahelyvédelmi intézkedésekhez pályázóknak vállalniuk kell különböző munkahelyvédelmi szempontokat, a fejlesztésért jelentkezőknek viszont másfajta dolgokat kell vállalniuk.

Szakács László úgy reagált: Mészáros Lőrinc 11 milliárd forint osztalékot is felvett, miközben elnyerte ezt a 17,7 milliárd forintot.

Ilyenkor miért nem szól senki Mészáros Lőrincnek, hogy ne most kérd a támogatást? – tette fel a kérdést az MSZP politikusa.

Orbán Viktor viszontválaszában jelezte: a képviselő egy harmadik kérdést is felvetett, a magyar vállalkozások működésének nyereséges voltát, amelynek szintén nincs köze ehhez a témához.

Gazdaságfejlesztést végzünk, és „az önök emberei, a vörös bárók is kapnak támogatást, rendszeresen és sokat, ha értelmes programokat hoznak ide" – mondta  a kormányfő, aki szerint nem az alapján hoznak döntés a pályázatoktól, hogy „kinek milyen színe van".

Gazdaságot nem lehet pártalapon építeni, ezért minden értelmes gazdasági ötletet fel kell karolni – jelentette ki.

Forrás: MTI