"Orbán végtelenül gonosz és irgalmatlan"

HírKlikk 2019. február 10. 09:43 2019. feb. 10. 09:43

Kádár Nagy Imre holttestét, Orbán a szobrát gyalázta meg - mondta a Magyar Narancsnak adott interjújában a 70. születésnapját ünneplő Rajk László

A 70. születésnapjára időzített kiállításra készülő építésszel, egykori szamizdatossal és valahai szabaddemokrata politikussal a Magyar Narancs készített interjút. A nyomtatott számban megjelent beszélgetésből a lap online változata közölt részleteket.

A rendszerváltás és Nagy Imre újratemetésének harmincadik évfordulója apropóján Rajk László azt mondta, hogy újabb történelemhamisítási szándék tanúi vagyunk, Orbán Viktor újra el akarja lopni ezt az ünnepet, mint tette 1989-ben a koporsók mellett. Szomorúnak, szégyenteljesnek és teljesen irracionálisnak érzi.

„Semmi következetességet nem látok benne, az óvodai kiscsoportosok csak azért is logikáját juttatja az eszembe, de nemcsak infantilis, hanem végtelenül gonosz és irgalmatlan. Ebbe bele lehet halni.„

Aggasztónak tartja a Nagy Imre körül tapasztalható történelemhamisítást.

„Megkockáztatom, a Fidesz át akarja kulcsolni a rendszerváltást 1989. március 15-re. Levenni az újratemetésről a hangsúlyt, és áttenni a márciusi nagy, százezer fős tüntetésre. Nem véletlen, hogy a Parlament szimbolikus teréről és környékéről – az agrárminisztérium épületének falába helyezett kis bronz golyónyomokon kívül – mindent eltüntettek, ami 56-tal kapcsolatos volt. Most elvitték onnan Nagy Imre szobrát is. Kádár a holttestét, Orbán a szobrát gyalázta meg.”

Forrás: Magyar Narancs