Orbán veje és a haverjai kiirtották az erdőt, hogy luxusingatlanokat építsenek

HírKlikk 2023. szeptember 8. 16:50 2023. szept. 8. 16:50

A Kétfarkú Kutya Párt elnöke, Kovács Gergely megdöbbentő fotókat közölt Orbán veje új büszkeségének, a luxus elitklubnak környékéről. A svábhegyi terület pár éve erdős része volt a XII. kerületnek, mostanra teljesen letarolták, hogy 16 luxusingatlan kapjon helyet.

Így néz ki most Tiborcz István svábhegyi elitklubjának környéke. Az egykori Fonográf klub helyén (jobb felső sarok) nyitotta meg az „angolszász privát klubok hagyományait idéző” Botaniq Klubot a miniszterelnök vejének cége. Az ingatlant és az eredetileg erdős telket a Piarista Rend kapta meg egyházi kárpótlásul még a rendszerváltás után – írja Facebook-oldalán a Kétfarkú Kutya Párt.

„A Fonográf klub végül Tiborczék tulajdonába került, de mint a második képen látható, a piaristák az egész telek felaprózása, jelentős részben értékesítése, valamint a fás területek letarolása mellett döntöttek. A XII. kerületi önkormányzat észrevehette volna, hogy itt gyakorlatilag egy erdő van, de nem így tett. Meghagyta beépíthető lakóövezetnek, aminek látható a következménye."

Egyébként a terület, amely közvetlenül a néhai Fonográf klub alatt látható, Szíjj László NER-közeli vállalkozó tulajdona. Balra lent az a kis csücsök pedig bónuszként a szintén NER-közeli Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozik, de teljes egészében nem fért már rá a fotóra az ingatlan – hívják fel a figyelmet a posztban.

A körzet régebben ilyen volt:

 

Forrás: Facebook


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom