Orbán Viktor bejelentette: jövő évben megindulunk

HírKlikk 2024. október 18. 09:45 2024. okt. 18. 09:45

Nagy jelentősége van a nemzeti konzultációnak, mert azzal kell megvetni az új gazdaságpolitika fundamentumait – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. Orbán Viktor azt mondta, Magyarországnak saját úton járó gazdaságpolitikát érdemes folytatnia, és „lesz nagy csodálkozás", amikor 2025-ben ismertetik a gazdaság első negyedéves számait.

A kormányfő azt mondta, jövő évben „megindulunk", alakul az a 21 pontos gazdasági akcióterv, ami nagy lendületet tud adni a magyar gazdaságnak.

Hozzátette: miközben a világ változik, Európa helyben jár, holott alkalmazkodnia kellene, de nem tud vagy nem esik jól neki.

Ehhez képest Magyarország ki fog lőni, mert egy gyors alkalmazkodással, a gazdasági semlegesség politikáját meghirdetve és megerősítve el tud lépni a versenyben, feltéve, ha az emberek is megerősítik ezt a nemzeti konzultáción keresztül – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök rámutatott, egy új gazdaságpolitikának vannak nehézségei, nehéz lendületet venni, sokat kell dolgozni, némi kockázat is van, és csak akkor szabad belevágni, ha az emberek is támogatják azt, és elfogadják, hogy Magyarországnak saját úton járó gazdaságpolitikát érdemes folytatnia.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom