Orbán Viktor: Magyarország konzervatív sziget az európai liberális óceánban

HírKlikk 2024. április 25. 11:45 2024. ápr. 25. 11:45

Magyarország konzervatív sziget az európai progresszív liberális óceánban – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a CPAC Hungary konferencián csütörtökön Budapesten.

Orbán Viktor az Alapjogokért Központ által szervezett rendezvényen hangsúlyozta: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában, ami szokatlan, hiszen egy tízmilliós országról van szó, amely szerény hadsereggel és középerős GDP-vel rendelkezik.

Úgy vélte: leginkább talán az vált ki érdeklődést, hogy miközben „egész Európát elöntötte egy progresszív liberális óceán", itt „csodák csodájára megmaradt egy konzervatív sziget, egy island of difference, amely dacol a liberális dagállyal, a brüsszeli égzengéssel és a washingtoni hurrikánnal." „Nemcsak dacol, hanem túlél, sőt, boldogul, sikeres és újra és újra győz" – tette hozzá.

Kiemelte: a CPAC budapesti rendezvénye egy olyan konzervatív konferencia Európában, amit nem akarnak betiltani, amelynek a szervezőit nem fenyegetik meg, és amelyre nem hívják rá a rendőrséget, mint ahogyan múlt héten történt Brüsszelben.

A 2024-es év nem az elmélet, hanem a gyakorlat éve: választások lesznek szerte a világban és ezeket meg kell nyerni – jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő kiemelte: ezek a választások egybeesnek nagy világpolitikai és geopolitikai trendfordulókkal.

Változik a világ rendje és nekünk a változások közepette kell győzelemre vinni az ügyünket – fogalmazott Orbán Viktor.

Rámutatott: a progresszív liberálisok érzik a veszélyt, a korszak leváltása az ő leváltásukat is jelenti, a progresszív világszellem végét. Ezért mindenre elszántak, nem riadnak vissza semmitől és most még ők vannak hatalmon, veszélyes ellenfelek, nincsenek erkölcsi aggályaik – fűzte hozzá.

Hatalmon vannak és nem hezitálnak használni az eszközeiket, ha kell az állami szerveket is bevetik – mondta Orbán Viktor, aki szerint régen a kommunisták, most a progresszívek azok, akik öt lépésben jutnak el oda, hogy az állami szerveket az elnyomás eszközévé tegyék.

Forrás: MTI