Orbán Viktor Nagy Honvesztő Háborúi

Föld S. Péter 2021. szeptember 22. 16:45 2021. szept. 22. 16:45

„Itt az ideje szedelőzködni, hogy a megfelelő pillanatban kilovagolhassunk. Nagy ütközet vár ránk 2022-ben. Készüljetek.” Éppen egy évvel ezelőtt, 2020. szeptember 21-én írta ezeket a sorokat Orbán Viktor „Együtt újra sikerülni fog” címmel a Magyar Nemzetben. Jó másfél évvel voltunk a 2022-es választás előtt, de a nemzetmegvezető már akkor megfújta a kürtöket.

Nem ma kezdődött Orbán harcászati ámokfutása, a regnáló miniszterelnök 2002 óta folyamatosan háborúra készül. Permanens forradalom zajlik a fejében, ellenzékben lenni, vagy kormányon – számára a kettő ugyanaz. Mert nem épít, nem is ért hozzá, hanem háborúskodik. Neki mindig ellenség kell, anélkül olyan, mint a tengerész, aki csak a vízen vitéz, a parton nem érzi otthon magát, bizonytalanul imbolyog. Ellenség pedig mindig akad, mint tudjuk, a fantázia végtelen. Hol egy idős, magyar származású amerikai milliárdos (aki nem mellesleg a Fidesz és személy szerint Orbán jótevője), hol a migránsok, a melegek, hol pedig Brüsszel. Most, a választás közeledtével (azért jó fél év még hátravan, addig még akár kormányozni is lehetne), Gyurcsány Ferenc lett kinevezve első számú közellenségnek. Ebben a megközelítésben mindenki Gyurcsány, aki Orbán és a Fidesz hatalmát veszélyezteti. Karácsony Gergely is Gyurcsány, Dobrev Klára szintén, az összes többi miniszterelnök-jelölt dettó.

És persze azt is tudjuk, hogy Brüsszel megtámadta Magyarországot. Jó sok pénzt vágott a fejünkhöz ez a más gazemberségekre is képes agresszor, nem is tudtunk elhajolni a pénzeszsákok elől. Brüsszel most egy kissé visszafogta magát a pénzküldésben, amitől Orbán annyira berágott, hogy mintegy 4,25 milliárdos kölcsönt vett fel. Magyarország kapta a pénzt, a magyar emberek fogják majd visszafizetni. De Orbán előbb szétosztott (legalábbis bejelentette, hogy szét fog osztani) 600 milliárdot a magyar emberek között, akik közül sokan, főleg a könnyebben megvezethető tanulatlanabbak, ezt adományként fogják fel, mert nem tudják, hogy a pénzt ők fogják visszafizetni. Majd megtudják, ha itt lesz ideje, de addigra már nem Orbán lesz a miniszterelnök.

Ez a nemzetmegvezető Nagy Honvesztő Háborúja, romok és rombolás, amerre lép. Pedig nem kérte senki, hogy helyettünk harcoljon. Jó, tudjuk, nem tehet mást. Születésétől fogva katona, ráadásul a legelszántabb fajtából. Az utolsó töltényig tüzel, ha nincs ellenség, teremt magának és az övéinek. Békében is csatába készül, a muníciót, akaratunk ellenére, mi szállítjuk az ütközeteihez. A mi pénzünkből fegyverkezik a világ, elsősorban Európa ellen, a mi pénztárcánkból lopja ki a lőporra valót, a mi bankszámlánkról emeli le a puskaporszag árát. 

Elég lett volna, ha a Magyar Nemzetbe egy évvel ezelőtt írt cikkét az első mondat felénél abbahagyja, és csak annyit ír a lapba: Itt az ideje szedelőzködni!