Orbán Viktor részt vett a V4-csúcson és az Európai Tanács ülésén

HírKlikk 2020. október 29. 20:20 2020. okt. 29. 20:20

Videokonferencia keretében egyeztetett visegrádi partnereivel, majd az Európai Tanács tagjaival Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este a koronavírus-járvány elleni védekezésről – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Hozzátette: a résztvevők határozottan elítélték a franciaországi iszlamista merényleteket.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke azért hívta össze az EU-tagországok állam- és kormányfőinek rendkívüli online értekezletét, mert egész Európában romlik a járványhelyzet, és szükségessé vált a védekezésnek az eddiginél is szorosabb uniós összehangolása, a gyakorlati teendők megvitatása.

A V4-országok egyeztetése ezúttal is az uniós csúcsra való közös felkészülést szolgálta, hiszen Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország a legtöbb uniós témában egyeztetett állásponttal készül, közösen képviselik a közép-európai érdekeket – emelte ki a sajtófőnök.

Hozzátette: az Európai Tanács ülésének elején a résztvevők közös nyilatkozatukban a leghatározottabban elítélték a Franciaországban elkövetett iszlamista merényleteket, és szolidaritásukról biztosították a francia népet.

Forrás: MTI