Orbán Viktor újabb nagy feladattal bízta meg Kovács Zoltánt

HírKlikk 2020. november 26. 11:42 2020. nov. 26. 11:42

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár már nemcsak a vadászati világkiállítás, hanem a eucharisztikus kongresszus kormánybiztosa is.

A friss Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint, mostantól ő koordinálja a 2021. évi „Egy a természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás és az ahhoz kapcsolódó rendezvénysorozat, illetve az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus feladatait – írja a 24.hu.

A kormánybiztos felel a rendezvények megvalósításában feladattal rendelkező állami szervekkel, cégekkel, társadalmi szervezetekkel a kapcsolattartásért, ő készíti elő a költségvetési tervet, gondoskodik a rendelkezésre álló források zökkenőmentes felhasználásáról.

Kovács államtitkár felügyeli az Egy a Természettel Nonprofit Kft. szakmai tevékenységét. Kormánybiztosként a törvény szerinti díjazásra jogosult, feladatai ellátásában pedig ötfős titkárság segíti. Tevékenységét a miniszterelnök általános helyettese, Semjén Zsolt irányítja.

A kormány felhívta az irányítása alatt álló szerveket, intézményeket, hogy együttműködési kötelezettségük keretében, a kormánybiztos feladatának ellátásához szükséges – személyes adatokat nem tartalmazó – adatokat, információkat, elemzéseket bocsássák a rendelkezésére.

Forrás: 24.hu