Orbán Viktorra tized áron főz a Gundel étterem

HírKlikk 2019. január 7. 17:00 2019. jan. 7. 17:00

Somlói pohárkrém 2700 forint, somlói galuska (Orbán Viktornak) 260 forint. Magyarán, több mint tízszeres áron kínálja ugyanaz a legendás magyar étterem a nagyon hasonló – vélhetően leginkább csak tálalásában más – desszertjét a Városligetnél a hétköznapi embereknek, mint a Várban a miniszterelnöknek.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, a HVG arra az „érdekességre” bukkant, hogy a legendás magyar étterem, a Gundel üzemelteti a Karmelita kolostorba költözött Miniszterelnökség menzáját. A közbeszerzésen elnyert verseny eredményeként már üzemelő menzán eszik Orbán Viktor is – legalábbis annak a fotónak a tanulsága szerint, amelyet egyik sajtósa küldött el a hetilapnak.

Elküldték továbbá az étlapot is, illusztrálandó, hogy semmi luxus nincs abban, ha egy Gundel főz a kormányfőre és stábjára. Hát...tény és való, a közétkeztetés normáit is alulmúló árakat kell csak fizetniük az ott menzázóknak, ahogy ezt az étlap is illusztrálja:

Kíváncsiak voltunk arra , hogy az ezeket az árakat a Várban kínáló Gundel milyen árakon adja az ételeket saját éttermében. Nem meglepő módon, minimum  tízszereséért. Íme:

Utóirat gyanánt: úgy látszik, étlapokról gyorsabban és szívesebben kommunikál a Miniszterelnökség, mint arról, hogy mennyibe fájt az adófizetőknek Orbán Várba költözése. De legalább azt megtudtuk, hogy már felköltözött – erre a kérdésünkre ugyanis december 21-e óta nem kaptunk választ, sorozatos írásbeli kérdéseink ellenére sem.

Forrás: Hírklikk