Orbánnak nem szokása a rendkívüli rendelkezéseket visszavonni

HírKlikk 2020. április 1. 07:45 2020. ápr. 1. 07:45

A két német regionális lap, az Aachener Zeitung és a Nord-West Zeitung Dobrev Klárát idézte, amikor arról írtak, hogy a magyar ellenzék nyíltan felhatalmazási törvényről beszél. „Ezzel Orbán Viktor mindent megtehet, mindent keresztül tud vinni” – mondta Dobrev. A cikk részletesen ismertette a jogszabályt, külön kiemelve a BTK módosításait. Megállapította: az aggodalom jogos, mert Orbán szeret ilyen rendkívüli rendelkezéseket bevezetni, de nem szokása ezeket visszavonni.

Dobrev Klára elmondta, hogy még ma is érvényben vannak a 2015-ös menekültválság kapcsán elfogadott rendkívüli intézkedések. Ezt a lap szerint Brüsszelben is így látják, de Katarina Barley, (SPD) az Európai Parlament alelnöke szerint, a tulajdonképpeni veszély abban áll, hogy a magyar példát más kormányfők is követhetik.

A cikk megállapította: Brüsszel egyelőre hallgat, talán azért is, mert tudja, hogy a 7. cikkely szerinti eljárás hatástalan maradt, és a támogatási pénzek megvonását jegelik. Charles Michel, a tanács elnöke a legutóbbi költségvetési csúcson ugyan előterjesztett egy javaslatot, de azt használhatatlanként rögtön el is vetették.

Forrás: Hírklikk