"Orbánt nem csak véres forradalommal lehet elzavarni"

Kardos Ernő 2019. szeptember 19. 14:07 2019. szept. 19. 14:07

Újabb fényképet posztolt a miniszterelnök hatvanpusztai főúri majorságáról Hadházy Ákos. A független képviselő légi felvételek segítségével mutatja be, hogyan épül a palota, a cselédszállás és a rejtélyes bunker. Portálunknak Hadházy arról nyilatkozik, hogy ez az építkezés, illetve a körülötte kibontakozó korrupció alkalmas arra, hogy Orbán Viktort lebuktassák.

Ma a világhálón felülnézetből mutatja meg azt a Hatvanpusztán készülő palotát, ami vélhetően a miniszterelnök rezidenciája lesz. Ezelőtt két hónappal láthattunk utoljára képet az épületről. Sokat haladtak?

Szépen halad az építkezés, látszik, hogy a kormányzás közben szerzett pénzeket fényűző dolgokra is költi. Évek múlva ezt az épületegyüttest is jól megismerhetjük, de úgy gondoltam, már menet közben is érdemes felhívni a figyelmet erre a gigantikus építkezésre. Azt már korábban is láttam, hogy hatalmas földalatti bunkert építettek, de az elmúlt néhány hétben tovább mélyítették. Ahol pedig az alapokat korábban lerakták, ott már felhúzták a falakat. Ha valaki megnézi a képeket, láthatja, hogy két kis kastély épül a területen, nemrég még mindkettő vakolatlan, födém nélküli volt. Mára pedig az épületek megkapták a tetőt, tehát szépen épül-szépül minden. Talán az sem meglepő, hogy a mai munkaerő ínséges időben nagy létszámú csapat serénykedik az építkezésen.

Korábban elhajtották a drón-felvételekkel próbálkozó újságírókat, önt nem próbálták megakadályozni, hogy fotózza a titokzatos palotát?

Természetesen én nem a légi felvételek készítésére alkalmas drónnal, hanem egy több évtizedes kis Cessna repülővel emelkedtem az épület felé. Tapasztalatom szerint ugyanis Felcsút környékén a drón használata tiltott. Talán emlékeznek, hogy amikor a felcsúti stadion mellett lévő miniszterelnöki házat újságírók igyekeztek lefilmezni, a rendőrség komolyan fellépett ellenük. Szerencsére légtérzárlatot még nem rendeltek el, ezért tudtam a vitorlázóval megközelíteni az építkezést. Furcsa is lenne, ha a fővárosban lévő nukleáris kutató, illetve a paksi atomerőmű feletti légtérzárat kibővítenék Orbán Viktor épülő palotájára is.

Mondja, sikerült a földhivatalból kideríteni, hogy végül is kinek a tulajdona ez a terület, mekkora az épület? Mert csak annyi tudható, hogy Orbán Viktor családjának kutyája őrzi a házat.

A méretét a fényképek alapján csak saccolni lehet, számításaim szerint ezek több ezer négyzetméteres föld feletti épületegyüttesek, de a földalatti rész is meghaladhatja az ezer négyzetmétert.

Lehet, hogy ezek egy része garázs, szauna?

Valóban, még esetleg boros pince, vagy pálinkafőzde jöhet szóba. A tulajdonviszonyokról azt lehet tudni, hogy a miniszterelnök apjának a kft-je birtokolta ezt a területet, de cseppet sem felesleges mellékkörülmény, hogy a birtokot 2010 óta Mészáros Lőrinc bérelte évi 15 millióért. Viszont az ingatlant Mészáros Lőrinc nem használta. Ellentétben az Orbán családdal, akinek a kutyája oda volt bejelentve, ezt onnan is lehet tudni, hogy amikor újságírók megközelítették az építkezést, akkor a portás közölte, hogy nincs itthon az elnök úr. Illetve a miniszterelnök feleségét és az autóját is többször látták a helyszínen.

Vagyis azt mondja, hogy a föld Orbán Győzőé lenne, tőle viszont Mészáros Lőrinc bérli Orbán Viktor számára?

Valóban, Mészáros Lőrinc a semmiért fizetett színlelt szerződéssel az Orbán családnak 15 millió forintot. Ez például egy olyan körülmény, ami egy komolyabb banánhéj lehet Orbán Viktor számára. A semmiért 15 milliós korrupciós pénzt fizetni mindenesetre szép summa. Közben persze jó barátja, Mészáros Lőrinc sorozatban nyeri a közbeszerzéseket. Napnál is világosabb a velejéig romlott korrupció, amiért minden jogállamban kijárna a megfelelő büntetés. Reméljük, erre nálunk is sor kerül!

Nem láttam a képen a miniszterelnök kutyájaként ismertté vált kuvaszt. Ön sem látta repülés közben?

Figyeltem, de felülről nem láttam. Az állatról annyit tudunk, hogy oda jelentették be, emlékeim szerint Orbán Viktor fiának a nevén van bejelentve, miközben a területet Mészáros Lőrinc bérelte Orbán édesapjától.

Képviselő úr, van valami elképzelése arról, hogy egy ilyen hatvanpusztai építkezés mennyibe kerülhet?

Pontos becsléseim nincsenek, de a miniszterelnök biztos tudja! Neki vannak ilyen cégei, hiszen Mészáros Lőrinc szinte valamennyi vállalkozása valójában Orbán Viktor tulajdonában van. Ha az értékét nézzük, akkor ki lehet számítani. A két kiskastély, plusz a beépített rész…

Kicsit nagyobb, mint egy 150 négyzetméteres családi ház…

A képen látható épület hozzávetőleg háromezer négyzetméter, amit ha egy normál épület négyzetméter árával beszorzunk, akkor egymilliárd forint jöhet ki nagyjából. Talán így is nagyon alá becsültem az értéket.

Gondolom, önnek nem az utolsó repülése volt arrafelé. Nem fél a légvédelmi rakétáktól?

Ha nem rendelnek el légi zárlatot, akkor természetesen újabb fényképeket készítek majd. Persze tudom, hogy ezeket a fotókat csak az ország fele látja, a másik fele nem is tudja majd. Legfeljebb az lesz a következmény, hogy Orbán felkéri a TV2-t, hogy próbáljon engem lejáratni. Ennek ellenére nagyon fontosnak tartom, hogy ezt az építkezést figyelemmel kísérjem, mert ez a napnál is világosabb korrupció jogi alapot ad majd a rendszer felszámolására. Senkinek sem lehet célja, hogy Orbán Viktort véres forradalommal zavarjuk el. Ezért figyelemmel kísérem minden mozdulatát, hisz miközben százmilliárdok tűnnek el a kezei alatt, az ellenzéket a migránsok beengedésével próbálja lejáratni. Eddig sikerrel, de ennek a sikersorozatnak is vége lesz egyszer…