Oroszország elhallgattatta a Moscow Times-t

HírKlikk 2024. július 11. 12:50 2024. júl. 11. 12:50

Oroszország „nemkívánatos szervezetnek” minősítette a Moscow Times-t, és az országon belül betiltotta a tevékenységét, azokat pedig, akik együttműködnek vele, a jövőben büntetőeljárás alá vonja.

A The Guardian cikke alapján a Népszava azt írja, a lap alapítója úgy reagált a döntésre, hogy a szokásos módon folytatják a munkát: a független újságírást. „Ez bűncselekmény Putyin Oroszországában”.

Az orosz főügyészség mindezt azzal indokolta, szerinte a Moscow Times célja, hogy „hiteltelenítse az Orosz Föderáció vezetőségének kül- és belpolitikai döntéseit”.

A „nemkívánatos” státusz azt jelenti, hogy azok az orosz állampolgárok, akik a Moscow Times-nak dolgoznak, illetve finanszírozzák vagy együttműködnek vele, akár öt éves börtönbüntetést is kaphatnak.

Az angol és orosz nyelven megjelenő Moscow Times – ami az 1990-es évek eleje óta tudósít Oroszországról – székhelye 2022 óta Amszterdamban van.

 

Forrás: Népszava


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom