Összegyűltek az aláírások, megindulhat a Sulyok Tamás elleni megfosztási eljárás

HírKlikk 2024. május 28. 16:20 2024. máj. 28. 16:20

Összegyűltek a szükséges aláírások az Országgyűlésben ahhoz, hogy meginduljon a megfosztási eljárás Sulyok Tamás ellen. A megfosztási eljárást támogató ellenzéki pártok szerint ugyanis nem lehet hazánk államfője egy köztörvényes bűnöző – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Dobrev Klára a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője.

Nem lehet hazánk államfője egy köztörvényes bűnöző – jelentette ki Dobrev Klára a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője keddi online sajtótájékoztatóján

Hangsúlyozta, aki bűncselekmények sorát követte el bármikor az életében, törvényellenesen játszotta át a magyar földet külföldiek kezére, az nem fejezheti ki a nemzet egységét, és nem töltheti be hazánk legmagasabb közjogi méltóságának szerepét. Dobrev Klára tájékoztatása szerint a DK mellett az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum, a Jobbik és az LMP képviselői is támogatták kezdeményezésüket.  

Az ellenzéki pártok után most Orbán Viktoron van a sor, hogy kifejezze véleményét. Dobrev arra kérte Orbánt, szedje össze a bátorságát, és álljon az ország elé Sulyok-ügyben.

Forrás: Facebook


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom