Öt magyar név is szerepel a dollármilliárdosok frissített listáján

HírKlikk 2024. augusztus 11. 12:25 2024. aug. 11. 12:25

Ismét gyarapodott a dollármilliárdosok sora, számuk a világban csaknem 2800-ra nőtt. A listán öt magyar név szerepel (Mészáros Lőrinc az első), közülük kettő új a listán.

A Forbes magyar szerkesztőségének felmérése szerint, amit egy nemzetközi audit után az amerikai anyacég is elfogadott, immár öt magyar dollármilliárdos van – írja az Euronews.

Új szereplő 1,1 milliárddal Gattyán György, a Jasmin erotikus oldalt működtető Docler alapítója és a Teqball társalapítója, valamint, szintén 1,1 milliárddal Veres Tibor Wallis-vezér, aki az ingatlan és a mobilitási piacon rendelkezik kiterjedt portfólióval. Velük együtt 5 magyar dollármilliárdos van a listán. Tavaly verekedte be magát a szűk mezőnybe Felcsuti Zsolt nagybefektető, akinek a vagyonát az idén 1,3 milliárdra becsülik.

A listán a második 1,6 milliárddal az általában csak OTP-vezérnek titulált Csányi Sándor, az élen pedig szerteágazó cégbirodalmával, 1,7 milliárd dollárral, napi árfolyamon csaknem 620 milliárd forinttal Mészáros Lőrinc áll.

Közel 250 millió forintot jótékonykodott el tavaly a nevével fémjelzett Pro Filii – írta az alapítvány közleményére hivatkozva a hvg.hu.

A térségben egyébként a Forbes szerint Ukrajnának öt, Szlovákiának két, Csehországnak tizenegy, Romániának hat, Ausztriának pedig kilenc dollármilliárdosa van. Az Euronews ír számos más, külföldi milliárdosról is érdekes részleteket. 

Forrás: Euronews


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom