Öt szurkoló ellen indult eljárás a Fradi-Újpest zártkapus mérkőzés után

HírKlikk 2021. április 23. 09:46 2021. ápr. 23. 09:46

Az FTC-Újpest élvonalbeli labdarúgó-mérkőzést közvetítő M4 televíziós csatorna beszámolója szerint a rangadó előtt és után is ferencvárosi szurkolók tartózkodtak a mérkőzés helyszínén, a Groupama Arénánál. A keddi találkozót a ferencvárosiak nyerték 3-0-ra és ezzel megvédték bajnoki címüket. A lefújás után a játékosok kimentek a stadion elé, hogy együtt ünnepeljenek a drukkerekkel.

Ahogy a Népszava emlékeztet rá, a kormány kommunikációja szerint rendkívüli szigorral ellenőrzött és betartatott hatályos jogszabályok szerint tíznél többen nem tartózkodhatnak egyszerre egy helyen és tartani kell egymástól a másfél méteres távolságot, ahogy a maszk viselése is kötelező.

A közösségi oldalakon látható felvételek szerint még a maszk hordása valósult meg leginkább, de tíznél többen voltak az arénánál és a másfél méteres távolságot sem tartották a ferencvárosi rajongók. A bajnoki meccs este 21:45 után ért véget, a stadionnál ünneplő szurkolók a 22 óráig érvényes kijárási korlátozást is megszegték.

A lap megkérdezte a ferencvárosi kapitányságot, hogy indít-e szintén vizsgálatot az FTC-Újpest találkozóval kapcsolatban. 

„Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság öt szurkolóval szemben pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt kezdeményezett eljárást” – érkezett a válasz. 

Forrás: Népszava