Oviubi

Föld S. Péter 2020. május 25. 10:57 2020. máj. 25. 10:57

Új, minden eddiginél erősebb videóval jelentkezett Orbán Viktor. A miniszterelnöktől már megszokhattuk, hogy rendszeresen mozgóképekkel szórakoztatja a magyar embereket, mert ezekben a nehéz időkben is fontosnak tartja, hogy tartsa bennük a lelket és gondoskodjon kulturális ízlésük fejlesztéséről. A stílus és a hangvétel azonban változott: míg az elmúlt hónapokban a koronavírus elleni küzdelem töltötte be Orbán mindennapjait, mostanra visszatért a hétköznapi történetekhez. Legutóbb – mindannyiunk örömére és épülésére – a kovászos uborka készítésének fortélyaiba avatta be a lakosságot.

A korábbi videókon legtöbbször gondterhelt arccal, keccsölésben megfáradt, ám felelősségteljes tekintettel láthattuk a miniszterelnököt. Minden megnyilvánulásán látszott, hogy a tettek embere, akit sohasem az egyéni haszonszerzés vezérel, hanem a nemzet felemelkedése és gyarapodása lebeg lelki szemei előtt. Nos, ez a vonulat most is hiánytalanul áthatja Orbán jellemét, de miután a fürkészek és portyázók áldozatos munkájának köszönhetően, kipateroltuk a koronavírust – sajnos, az ellenzék nem volt ebben partner, sőt, a vírusnak drukkolt – Orbán a hétköznapok valósága felé fordult.

Fogalmazhatnánk úgy is, hogy új oldalról mutatkozott meg a miniszterelnök, ám ez nem lenne pontos, hiszen Orbánról köztudott, hogy nem veti meg a jót: szereti a jó magyar házipálinkát, pénteken reggelenként fickósnak érzi magát, most pedig az is kiderült, ha kovászos uborkára támad gusztusa, annak a receptjéért sem megy a szomszédba.

Orbán ezzel megint nagyon ráérzett a magyar néplélek lelkivilágára, ám ezúttal még ennél nyomósabb és konkrétabb okai lehetnek annak, hogy épp a koviubival üzen a magyaroknak.

Arra mondjuk, gondolni sem merünk, hogy Mészáros Lőrinc, vagy a Nemzet Veje, Tiborcz István, bevásárolta volna magát egy kovászos uborkát előállító vagy forgalmazó vállalkozásba. Mielőtt bárki rémhírek terjesztésével vádolna bennünket, sietünk leszögezni, hogy ennek a felvetésnek még a gondolatától is távol tartjuk magunkat.