„Pikó András tovább trükközik"

HírKlikk 2019. november 29. 19:21 2019. nov. 29. 19:21

„Pikó András megválasztása óta politikai és kommunikációs trükkökkel próbálja elterelni a figyelmet saját alkalmatlanságáról és megszorító intézkedéséről” – reagált a Fidesz csütörtökön, a józsefvárosi közgyűlésen történtekre.

„Üres kasszára hivatkozva elveszi az egészségügyi és szociális dolgozók 1 havi bérét, miközben saját emberei zsebét kitömi. Legutóbbi lépésével a törvényt is figyelmen kívül hagyva, a korábbi városvezetők ki nem vett szabadságának kifizetését akadályozza. Politikai színjátékot űzve, a testület elé citálta az egyébként nem oda való kérdést. Az igazság az, hogy a Pikó által hangoztatott szabálytalanságoknak nincs alapjuk, ezért nem is tudta azokat igazolni. A sajtóban megjelentekkel szemben, valóság az, hogy a józsefvárosi Fidesz-KDNP frakció szólította fel a balliberális polgármestert arra, hogy az előterjesztést vonja vissza, és a sajtóban és a képviselő-testületben is elhangzott hangulatkeltő állításait igazolja." – írja közleményében a Fidesz.

Mint ismert, csütörtökön óriási vita alakult ki a józsefvárosi közgyűlésben, ahol a korábbi polgármester, Sára Botond és más városvezetők szabadságmegváltásának ügyét vizsgálták volna, azonban végül elnapolták a döntést.

Sára Botond három havi szabadságát váltotta volna pénzre. Pikó András levette az előterjesztést a napirendről, és vizsgálatot ígért a hivatalban az elmúlt évek szabadság-kiadási gyakorlatáról.