Pócs képviselő tengert venne

Föld S. Péter 2021. december 1. 15:05 2021. dec. 1. 15:05

Pócs János, a Fidesz országgyűlési képviselője a pandémia negyedik hulláma idején sem lopja a napot. Nem tétlenkedik, hanem folyton folyvást azon töri a fejét, hogy mivel is tehetné szebbé és jobbá az ő népének életét. E megfeszített gondolkodás közepette jutott eszébe egy igen előremutató törvényjavaslat, amelyet rögvest meg is osztott a magyar parlamenttel. Pócs képviselő szerint Magyarországnak magas szintű tengerészképzést kell folytatnia.

„Hazánk hosszú és dicső múltra tekint vissza a tengerészet tekintetében. Így van ez akkor is, ha jelenleg egyetlen tengerünk sincs”

– emlékeztette a nem túl nagy létszámú hallgatóságát Pócs, majd így folytatta papírról, nagy nehézségek árán felolvasott felszólalását: „Magyarország magas szintű tengerészképzést akar folytatni. Minderre azért van szükség, hogy a legkülönbözőbb körülmények között is útmutatást nyújtsanak a biztonságos hajózás folytatásához. Például a sarkvidéki vizeken.”

Ez volt Pócs úr felszólalásnak lényegi mondandója, és dicséretére legyen mondva, sem valóságérzete, sem földrajzi ismeretei nem hagyták cserben. Jó érzékkel ismerte fel, hogy jelenleg nincs tengerünk. Igaz, jelenleg e kifejezés némi magyarázatra szorul. Ám mielőtt ebbe belemennénk, említsük meg, hogy ez a Pócs képviselő ugyanaz a honatya, akiről 2019-ben nyilvánosságra került egy 2008-as videófelvétel, amin az látható, amint egy égő kazánba zár egy cigány férfit, állítása szerint azért, hogy megbüntesse. A felvételen többek között olyanok hangzanak el, hogy „itt égetem el a cigányokat, akikre haragszom". A képviselő utóbb úgy nyilatkozott, hogy ez egy „vidám, ironikus felvétel", ami a videóban szereplő (azóta elhunyt) férfi kérésére készült. Az Országos Roma Önkormányzat azonban nem találta viccesnek a felvételt, lemondásra és bocsánatkérésére szólította fel Pócsot, aki viszont nem mondott le, mert szerinte nem volt miért elnézést kérnie.

Nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor Pócs képviselő megvillantotta sajátos, igaz, nem mindenkinek tetsző humorát. 2017 decemberében azzal keltett felháborodást, hogy megosztott egy általa mókásnak tartott fotót, amelyen egy leölt disznó hátára azt írták, hogy Ő VOLT A SOROS. Erdélyből jött a fotó, amelyhez Pócs úr még megjegyzést is fűzött: Ott már eggyel kevesebb disznó van. Jó étvágyat!

Amikor a HírTV-nek a parlament folyosóján sikerült egy fél percre szóra bírnia Orbán Viktort, és megkérdezték, mi a véleménye Pócs fotójáról, a miniszterelnök csak annyit válaszolt: a disznóvágás ügyei nem tartoznak a kormány hatáskörébe. Ezt követően, petíció fogalmazódott, írók, költők, a szellem emberei írták meg benne a véleményüket, és arra kívánták rávenni a Fideszt, hogy távolítsa el Pócsot a pártból. 

Nem volt helyes Pócs kizárását követelni, mert ő kifejezetten a Fideszbe való. Abba a pártba, amelynek elnöke nem mellesleg, Magyarország miniszterelnöke, néhány éve pityókás hangulatban arról énekelt egy felvételen, hogy a fehérvári huszárok sok kislányt meghágtak. (Hol volt még akkor a gyermekek védelméről szóló népszavazás ötlete.) És ez a párt, a Fidesz, adta a nemzetnek a Vak Komondoros Baloghot, valamint azt a Varga nevű képviselőt, aki nem szégyellte azt mondani, hogy a nőket azért verik, mert keveset szülnek.

Pócs képviselő egykori csínyjeinek felelevenítése után, térjünk vissza a jelenhez, pontosabban a honatya ama megjegyzéséhez, hogy jelenleg nincs tengerünk. A magyar nyelvben ez a megfogalmazás arra utal, hogy bár most nincs, valamikor lehet. Hogy miként, arra nem tért ki Pócs képviselő, pedig nem kizárt, hogy vannak erről elképzelései. Arra gondolni sem merünk, hogy erővel vennénk el más országok tengereit, mi békés, együttműködő és mindenkivel megegyezésre törekvő nép vagyunk, alapos ok nélkül nem kezdünk háborút. Ezt az opció tehát kizárva, maradna még az a lehetőség, hogy vásárolunk egy tengert. Sok tenger van a világon, a Föld nagyobbik hányada óceán, biztosan van néhány eladó vízfelület, ha valamelyik ország anyagilag megszorul, mi szívesen megvesszük a tengerüket.

Eladó, vagy bérelhető tenger ügyében keressék Pócs János fideszes képviselőt.