Poloskák és kamerák után kutatnak a roma önkormányzat székházában

HírKlikk 2020. július 29. 07:07 2020. júl. 29. 07:07

Biztonságtechnikai cég fogja centiméterről centiméterre átvizsgálni az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) székházát – tudta meg a Népszava. Az ORÖ képviselőinek egy része ugyanis arra gyanakszik, hogy a Dohány utcai épületben illegálisan elhelyezett lehallgatóberendezések („poloskák”) és kamerák működnek.

Lakatos Oszkár a vezetője annak az öt képviselőből álló munkacsoportnak, amely Agócs János ORÖ-elnök javaslatára alakult meg. Feladata, hogy 2014-ig visszamenőleg vizsgálja meg az ORÖ és intézményei gazdálkodását.

Lakatos Oszkár közlése szerint, Cserháti Tiborné hivatalvezető szobájában találtak egy olyan készüléket, amelynek osztott képernyőjén megjelent az épületben látható összes kamera felvétele. „A kamerák többségének létezéséről eddig nem tudtunk, hozzájárulásunkat ehhez nem adtuk” – mondta Lakatos. Úgy gondolja, nem lehet kizárni azt sem, hogy „poloskák” is vannak az épületben.

Az ORÖ korábban jelentős összegeket fordított arra, hogy festményeket vásároljon roma művészektől. Az alkotások egy részének azonban nyoma veszett, ráadásul a művekről készült leltárt sem találják – állította a lapnak Lakatos.

Forrás: Népszava