Publicus: minden huszonötödik ember teljesen lenullázódott a járvány miatt

HírKlikk 2020. július 6. 17:20 2020. júl. 6. 17:20

A magyar lakosság negyedét anyagilag is megviselte a koronavírus – derül ki abból a közvélemény kutatásból, amelyet a Publicus Intézet készített a Népszava számára. Az adatok szerint, a lakosság 13 százalékának kisebb, kilencnek nagyobb mértékben csökkentek a bevételei.

Minden huszonötödik ember pedig teljesen lenullázódott. Arra a kérdésre, hogy a megkérdezett és családja a járvány óta mennyivel kevesebb pénzből gazdálkodik, a válaszadók nyolc százaléka azt mondta, hogy sokkal, 22 százaléka pedig azt, hogy valamennyivel kevesebből, míg 67 százalék nyilatkozott úgy, hogy nem érzékelt ebben változást – írja a portál.

A kutatás arra a kérdésre is kereste a választ, mennyire elégedettek az emberek a kormány intézkedéseivel kapcsolatban.

A nehéz helyzetbe kerültekkel kapcsolatos kormányintézkedésekkel mindössze a válaszadók tizede volt teljesen elégedett, míg kétharmaduk teljes mértékben elégedetlen.

Pártszimpátia alapján, persze a Fidesz-KDNP hívei az átlagnál sokkal rózsaszínebben látják a kérdést, tízből hatan ugyanis elégedettek a kormányintézkedésekkel.

Az ellenzékiek viszont sokkal kritikusabbak: a momentumosok 95, az MSZP-P szavazók 94, a DK-sok és a jobbikosok 83-83 százaléka szerint nem megfelelő döntések születtek.

A válaszadók szerint, a rendkívüli oktatási helyzetben sem álltak a helyzet magaslatán a döntéshozók – utóbbi kérdésben amúgy a Fidesz-KDNP-s szimpatizánsok is kritikusabbak, 26 százalékuk azt válaszolta, inkább nem elégedett a vészhelyzeti működéssel.