Répássy és Böszörményi-Nagy is a Miniszterelnökség fizetési listáján

Zutyu 2020. szeptember 27. 07:35 2020. szept. 27. 07:35

Gulyás Gergely tárcája többek között az egykori fideszes politikus ügyvédi irodájával és a Disegn Terminál alapítójának cégével szerződött.

A Miniszterelnökség a kormány honlapján közzétette, hogy májusban, illetve júniusban milyen megbízási szerződéseket kötött a Gulyás Gergely vezette minisztérium. A listából kiderül, hogy a Miniszterelnökség „szakmai tanácsadás nyújtása” jogcímen szerződést kötött a CreaCity Kft-vel. A cég többségi tulajdonosa Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál vezetője. A társaság nettó 7 millió 236 ezer forintért dolgozhat Gulyás Gergelyéknek, de nem ez az első szerződése a minisztériummal. Két éve az Átlátszó írt arról, hogy több mint 5 millióért szerződött a Miniszterelnökség a CreaCity Kft-vel.

Júniusban szerződött a Miniszterelnökség a Répássy Róbert Ügyvédi Irodával, ő ügyvédi feladatok ellátásáért 9,45 millió forintért állíthat majd ki számlát. Ő sem először kap munkát Gulyás Gergelytől, mióta 2018-ban kiesett a parlamentből. Két éve bízták meg őt is először, akkor tíz havi munkáért 7 millió 875 ezer forintot kapott. Répássy e mellett felügyelő bizottsági tag a Szerencsejáték Zrt-nél és igazgatósági tag a MÁV-nál.

A Miniszterelnökség ezen kívül 4,8 millióért szerződött a 2Lenses Fotógráfia Bt-vel PR-kommunikációs tanácsadásra és több megállapodást kötött magánszemélyekkel is „szakértői háttértámogatása nyújtása a 2020 az erős magyar közösségek éve program erdélyi eseményeihez kapcsolódóan". Említésre érdemes még Sal Endre 8,4 milliós szerződése, ő szintén szakmai tanácsadásért számlázhat majd.