Rétvári: Azokat próbálják megbélyegezni, akik a korábbi állapotokat normálissá változtatták

HírKlikk 2020. január 18. 05:00 2020. jan. 18. 05:00

Az akkori baloldali-liberális kabinet alatt, 2004-ben kezdődött gyöngyöspatai iskolaügyben a jogsértés és éppen a Fidesz-KDNP kormányzása alatt szűnt meg – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken, az M1 aktuális csatornán.

Rétvári Bence részben a pert kezdeményező alapítványra, részben az ellenzéki reakciókra utalva, a műsorban azt mondta, hogy „2004-től 2010-ig nem jutott eszükbe ilyen nagy sajtónyilvánossággal és vehemenciával beszállni ebbe a helyzetbe".

„Amikor egy jobboldali, Fidesz-KDNP-s, nemzeti kormány van (hatalmon), akkor ezeket az ügyeket felveszik, és olyan látszatot keltenek, mintha ez a mi kormányzásunk idején alakult volna ki" – fogalmazott az államtitkár, majd rámutatott: a jogsértés éppen a Fidesz-KDNP kormányzása alatt szűnt meg.

Azokat próbálják megbélyegezni, akik a korábbi állapotokat normálissá változtatták

– hangoztatta Rétvári Bence.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta azt is: emberek igazságérzetét és az érintettek sorsának jobbra fordulását is az szolgálja, ha ezt a kárpótlást nem készpénzben, hanem más formában, oktatásként, képzésként kapják meg.

A gyerekek érdekét az szolgálja, ha nyelvi, informatikai képzésben, szakképzésben részesülnek, ha segítséget kapnak beilleszkedési nehézségeik leküzdéséhez és a trauma feldolgozásához – sorolta.

Vélekedése szerint, a Soros György által támogatott alapítvány – amely a felpereseket képviselte – akciója a pénzszerzésről és a konfliktus kiélezéséről szól. Hozzátette:

„Soros-szervezetek" olyan ügyet akarnak kreálni, amelyre a nemzetközi sajtó figyelmét felhívják és Magyarországot rasszista színben tüntetik fel. „Ezt már előre elutasítjuk"

– szögezte le Rétvári Bence.

Forrás: MTI/Hírklikk