Rogán ügyvédje az MTVA-nak is dolgozik

Zutyu 2022. január 10. 15:55 2022. jan. 10. 15:55

A propagandaminisztert számos perben a Kovátsits László Ügyvédi Iroda képviselte. A közmédia szerződései szerint az MTVA-nak is számlázhat havi 1 millió 775 ezer forintot. Összesen 21 millió 300 forintról állíthat ki számlát.

Havi megbízási díjért dolgozhat az MTVA-nak Rogán Antal személyes ügyvédje, a Kovátsits László Ügyvédi Irodát vezető ügyvéd, aki Rogán oldalán először akkor állt bíróság elé, amikor a propagandaminiszter Juhász Péterrel pereskedett. A per tárgya Juhásznak az a kijelentése volt, miszerint kijelenthető-e, hogy Rogán még belvárosi polgármesterként bűnözőkkel üzletelt. Juhász kijelentését arra alapozta, hogy Portik Tamás, az azóta jogerősen különféle leszámolásos gyilkosságokért jogerősen elítélt olajmaffiózó környezete ingatlant vett a belvárosi önkormányzattól, majd nem sokkal később, az ingatlan gazdát cserélt, amin Habony Árpád nagynénje, Portik akkori élettársa csaknem 50 millió forintot keresett. Az ügyvéd még a bírót is kizáratta volna a perből, de ez nem történt meg és az eljárást is elbukták, Azóta Rogánról mindenféle következmények nélkül leírható, hogy bűnözőkkel üzletelt.

De Rogán nem hagyta az út szélén ügyvédjét és a Miniszterelnöki Kabinetirodán keresztül pénzeli a jogászt, aki személyiségi jogi ügyekben szokta képviselni a tárcavezetőt. Amint arról korábban írtunk, tízmilliós nagyságrendű megbízási díjért például végigperelte sikertelenül a teljes magyar sajtót, azután, hogy az Index megírta Kertész Balázs rejtőzködő ügyvéd sztoriját, aki ezer szálon köthető a politikushoz.

Most az MTVA szerződéseit átnézve derült ki, hogy a közmédiának is számlázhat az ügyvéd. „Jogi szakértelmet érintő ügyek” – ez szerepel a Kovátsits Ügyvédi Iroda megbízásaként a szerződéslistában. Az ügyvédi iroda havi 1 millió 775 ezer, összesen pedig 21 millió 300 forintról állíthat ki számlát. Hogy pontosan milyen feladatokat lát el az ügyvédi iroda, az ezekből az adatokból nem derül ki, de jó eséllyel az MTVA is a helyreigazítási perekben alkalmazhatja Rogán ügyvédjét. Ám hiába a közpénz-tízmilliók, a közmédia sem túl sikeres az ilyen perekkel, pedig gyakran megsértődnek a nem kormánypárti sajtóban megjelent cikkeken, csakhogy általában bukják az ilyen pereiket.

A cikkben emlegetett korábbi írásunk itt olvasható.