Sok százmillióval támogat a kormány nemzetközi szélsőjobbos szervezetet

HírKlikk 2023. november 9. 16:05 2023. nov. 9. 16:05

A magyar kormány által támogatott Political Network for Values  (Politikai Hálózat az Értékekért) elnevezésű nemzetközi szélsőjobboldali konzervatív intézet „Transz-Atlanti csúcsot” rendez New York-ban, amelyen LMBTQ-ellenes gyűlöletcsoportok, civil szervezetek és kormányzati tisztségviselők vesznek részt az Egyesült Államokból, Európából, Afrikából és Latin-Amerikából.   

Erről adott hírt igen hosszú írásban az amerikai SPLCenter, (Sothern Powerty Law Center – Déli szegénység jogi központ), amerikai közhasznú szervezet, amelynek célja a rasszizmus elleni harc, valamint a polgári jogok érvényesítése kutatással, képzéssel és polgári perek támogatásával.   

A konferencián egyebek mellett kormányellenes szélsőséges szervezetek vesznek részt. 

Az SPLCenter rámutatott: Magyarország bevándorlás- és LGBTQ-ellenes, konzervatív családpolitikája alapján a nemzetközi kemény jobboldal kedvence lett. A PNV az egyetlen ismert közvetlen kapocs Magyarország által finanszírozott és az SPLC által gyűlölet-csoportoknak minősített amerikai szervezetek között. (Novák Katalin 2015 óta töltött be tisztséget a PNV vezetésében, és később elnöke lett. A szerk.) 

Kérdésre a PNV kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy a szervezet „soha nem támogatott, és nem is fog támogatni gyűlölet-csoportokat és a gyűlöletbeszédet, soha nem sérti az emberi méltóságot, és a párbeszéd, valamint a konstruktív cselekvés mellett van”. A magyar kormány nem válaszolt a feltett kérdésekre. 

A PNV lehetővé tette, hogy magyar politikusok Orbán Viktor nézeteinek megfelelő szélsőjobboldali, konzervatív nézeteket hirdessenek – mutatott rá a cikk, és részletesen ismertette a szervezet akcióiban részvevő csoportok tevékenységét. 

Egy magyar adatbankban talált dokumentumból kiderül, hogy a magyar kormány a PNV-t 2020-ban ismerte el civil szervezetként, és adódokumentumokból az is látszik, hogy a szervezetet a magyar kormány 2022-ben már 355,5 millióval támogatta.  



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom