Sorra alapítja cégeit az orosz-magyar milliárdos család

HírKlikk 2024. szeptember 2. 11:00 2024. szept. 2. 11:00

Az mfor.hu információi szerint csak idén öt céggel szaporodott a Rahimkulov család – közelebbről: Ruszlán és Timur – Városligeti fasor 34-36. alatti központja.

A magyar kormánnyal remek kapcsolatot ápoló, és így Magyarországon szépen gyarapodó orosz származású Rahimkulovék rögtön januárban megszülték a Sagio Fashion Kft.-t. Ennek Ruszlán és a 22 éves Valéria Rahimkulov az ügyvezetői és textilkereskedelemmel, valamint szőrme gyártásával fogalkoznak, és elérhető leírások szerint a Sagio egy feltörekvő budapesti székhelyű prémium ruhamárka – írja az mfor.hu információira hivatkozva a hvg.hu.

A Rahumkulov-féle cégcsoport április 10-én bővült egy újabb társasággal, ez az ingatlanos Aniretake Kft. lett, két nappal később a szintén ingatlanos-vagyonkezelő Indx invest holding Kft., április 16-án pedig a Tckt invest Kft. csatlakozott a csapathoz. Nem sokkal később az Atlas Gold Hungary Zrt. is feliratkozott a Rahimkulov-központban székelő cégek listájára.

A Rahimkulov család vagyonát a tatár származású nagyapa, a 79 éves Megdet Rahimkulov alapozta meg, aki a rendszerváltás után érkezett Magyarországra, és a Gazprom képviselőjeként gázüzletekkel foglalkozott, majd bankár lett, és komoly tulajdonrészt szerzett több tőzsdei vállalatban is (OTP Bank, Mol, BorsodChem, TVK).

Időközben kivonult magyarországi érdekeltségekből, ám fiai – Ruszlan és Timur – több százmilliárd forintnyi vagyont halmoztak fel, és szerteágazó cégbirodalmat építettek ki.

Nemcsak céges fejlemények szólnak Rahimkulovékról, emlékezetes, hogy Timur Rahimklov fia volt az a diák, aki szabályellenes módon vizsgázott a Budapesti Corvinus Egyetemen.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom