Szájer: bízom abban, hogy ebből van még kiút

HírKlikk 2019. március 17. 07:26 2019. márc. 17. 07:26

Ez a konfliktus elsősorban nem is a Fidesz számára vízválasztó, hanem az Európai Néppárt számára. Hiszen a mi identitásunkkal nincs gond. Világosan és határozottan leszögeztük, hogy az ország érdekeit védő, nemzeti alapú, a keresztény értékekre támaszkodó és a bevándorlással szembeni álláspontot képviselő párt vagyunk – mondta a Demokratának Szájer József. A Fidesz EP-képviselője szerint a bevándorláspártiak és a bevándorlásellenesek közötti különbség ma fontosabb, mint a bal- és a jobboldal közötti eltérés, hiszen egy globalista-szuverenista vitáról van szó. 

"A szavazás végeredménye a Fidesz számára nagyon fontos tanulság lesz. Nagyjából tudjuk az erőviszonyokat, tudjuk, hogy kik a barátaink és kik az ellenfeleink a párton belül, azt is tudjuk, hogy milyen nyomást gyakorolnak a barátainkra, de naponta változik a helyzet. A kritikusaink egyszer kompromisszumkészek, a másik nap elutasítók. Az egyik nap verik az asztalt, a másik nap tárgyalnak. Nagyon bízom abban, hogy ebből van még kiút, és nem jut el addig a helyzet, hogy egy kiélezett és a pártot megosztó szavazásra kerüljön sor. Az egy pillanatfelvétel lesz, hogy éppen hol áll az Európai Néppárt" 

- mondta az interjúban Szájer, majd hozzátette:

"Egy elhamarkodott szavazás gyengítheti, megoszthatja a Néppártot. Elképzelhető megegyezés is, sokféle variáció lehetséges, minden opcióval számolni kell. Egy biztos: a Fidesz nem kíván elmenni az Európai Néppártból, csak kényszer és nyomás hatására távozunk onnan."

Via: Demokrata