Szájer még ott van Schmidt Mária alapítványának kuratóriumában, pedig már egy éve volt az ereszes botránya

HírKlikk 2021. december 1. 12:04 2021. dec. 1. 12:04

Szájer József egy év elteltével sem mondott le kuratóriumi tagságáról a Schmidt Mária által vezetett közalapítvány kuratóriumában. Vagy ha megtette, a Terror Háza Múzeum főigazgatója nem intézkedett, hogy a lemondást jogszerűen bejelentse, mással pótolva a volt fideszes európai parlamenti képviselőt.

Most, szerdán lett egy éve, hogy a homofóbiát és rasszizmust szító Fidesz alapítóját, az Alaptörvény szövegezőjét, egy meztelen férfiakkal teli orgiából, az ereszcsatornán menekülve, vérző kézzel, extasyval a hátizsákjában találta meg a belga rendőrség. Szájer már a botrány kipattanása előtt gyorsan lemondott az EP-tisztségeiről, majd kilépett a Fideszből, azután a soproni díszpolgári címétől vált meg, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi tanári címét is elengedte.

A civil szervezetek nyilvántartása szerint azonban Szájer József jelenleg is tagja a Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványnak (KKTTKK) – írja a Magyar Narancs. Ez a közhiteles tény alapvetően ellentmond az alapítvány egy évvel ezelőtt, 2020. december 4-én a Népszavának adott nyilatkozatának, miszerint „Szájer József a közalapítványban betöltött kuratóriumi tisztségétől megvált. Döntését nem indokolta.”

Az ellentmondás feloldására az alapítvány önálló képviseleti jogával felruházott Schmidt Máriát kérték, de ő nem válaszolt.

Ha Szájer mégis lemondott, a KKTTKK vezetője kerül kellemetlen helyzetbe, ahogy Orbán és Kövér is. A törvény ugyanis az alapítványoknál 60 napot engedélyez a változásbejegyzés bejelentéséhez.

Forrás: Magyar Narancs