Szájer szerint a jogállam uniós önkény és furkósbot

HírKlikk 2020. november 23. 14:45 2020. nov. 23. 14:45

A fideszes EP-képviselő szerint, azért lettünk bűnbakok, mert a gazdagok a jogállamisági normákkal leplezik fukarságukat.

Szájer József a Hír TV-ben Bayer Zsolt vendégeként az EU-támogatások jogállamisági kritériumokhoz kötéséről azt mondta, Magyarországot kizárólag azért akarják büntetni, mert gyakorolja a jogait. A fideszes EP-képviselő szerint, minden kultúrában más és más, mik a jogállami normák, így van német, brit és francia modell is.

Az ugyanakkor szerinte nem egyértelmű, mi a jogállam fogalma az EU-ban. Jelenleg az önkényes, a kettős mérce eszköze és egyben politikai furkósbot is.

A fideszes EP-képviselő kitért arra is, hogy az unió alapító szerződése egyenlő jogúként nevezi meg az Európai Unió egyes tagországait. Ezeknek az országoknak pedig különféle jogaik vannak, például szavazati- és vétójoguk is. Magyarországot szerinte most azért akarják büntetni, mert a jogait gyakorolja.

Bayer Zsolt erre úgy reagált: ha nem vétóznánk, akkor azért nem kapnánk meg az uniós pénzeket, most pedig vélhetően azért nem kapjuk meg, mert vétózunk

Forrás: Hír TV