Szakács László: túlélőcsomagot állított össze magának a Fidesz

HírKlikk 2021. május 4. 13:20 2021. máj. 4. 13:20

Jó okunk van arra, hogy féltsük a nemzeti oldaltól az állami vagyont – jelentette ki Szakács László MSZP-s képviselő, az Országgyűlés gazdasági bizottságának tagja keddi, online sajtótájékoztatóján.

Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter bizottsági meghallgatását követően, a szocialista képviselő azt hangsúlyozta: több kormánypárti politikus ellen is folyik büntetőeljárás, és éppen ezermilliárdos tételben szervezik ki magánalapítványokba az állami vagyont.

Orbán Viktor nem csak a kormányában nem bízik, hiszen az állami vagyon kezelését kivonja alóla, talán a választókban sem bízik, talán a saját erejében sem bízik – vélekedett az ellenzéki képviselő, aki szerint „túlélőcsomagot állított össze magának a Fidesz" egy esetleges választási vereség esetére.

Felvetette: ha az állam jó gazda volt, miért kellett kiszervezni ezt a vagyont, ha pedig a Mol- és Richter-részvények stratégiai jelentőségűek, miért vették ki ezeket az állam kezéből.

Szakács László közölte: ezen felvetéseire épp úgy nem kapott választ a tárca nélküli minisztertől, mint arra, hogy a korábbi nyílt eljárások helyett, miért meghívásos pályázaton választják ki a legnagyobb hazai homok- és kavicsbánya hasznosítóját.

Jelezte, a jövőben írásban teszi fel ezeket a kérdéseket az illetékeseknek.

Forrás: MTI