Százmilliós vagyona van a Völner család cégének

HírKlikk 2021. december 8. 10:50 2021. dec. 8. 10:50

A megvesztegetési botrányba keveredett fideszes államtitkár felesége és fia nevén lévő, 2015-ben alapított vállalkozás igencsak jól működik.

Az államtitkárként havonta bruttó 1,3 millió forintot, képviselőként további 1,2 milliót kereső Völner, a vagyonbevallása szerint egy győri és egy nyergesújfalui ingatlan, valamint az oda bejelentett ügyvédi iroda tulajdonosa, illetve van még 15 millió forintnyi bankbetétje is. Szűkebb családja érdekeltségeinél már nagyobb értékeket látni. Közös a cégekben, hogy jobbára Völner államtitkári kinevezése után fordultak termőre.

Völnerék családi – a politikus felesége és a fia nevén lévő – cége, a főtevékenység szerint ingatlanüzlettel foglalkozó Tagba Kft. A 2015-ben alapított cég igen hamar százmilliós forgalmat ért el, a cég eszközállománya csaknem egymilliárdosra hízott, ebből csak a pénzeszközök 552 milliót tesznek ki – írja a Népszava.

Völner családja megvetette a lábát a hajózási piacon is. Épp akkoriban, amikor a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban infrastruktúráért felelős államtitkár volt Völner, így hozzá tartozott a hajózás is. A Tagba Kft.-nek 2017 óta résztulajdona van a nyergesújfalui Mahartlog Port Kft.-ben, ennek a cégnek pedig egyik vezetője az államtitkár 1994-ben született fia.

Forrás: Népszava