Szél Bernadett a Momentum jelöltjeként indul Budakeszin

HírKlikk 2021. február 18. 20:31 2021. feb. 18. 20:31

A Momentum támogatásával indul az előválasztáson Szél Bernadett független országgyűlési képviselő a Pest megyei 2-es választókerületben, Budakeszin. Szél a 2018-as parlamenti választáson is ott indult, és 296 szavazattal kapott ki a fideszes Csenger-Zalán Zsolttól.

Három éve visszalépett Szél javára a DK-s Tóth Zoltán választási szakértő, illetve a momentumos Szemző Áron is, ezért sikerült ennyire megközelítenie Csenger-Zalánt. A jobbikos politikus, Császárné Kollár Tímea viszont elindult, és csaknem 6 ezer szavazatot szerzett.

Fekete-Győr András Momentum-elnök a jelölt bemutatásán azt mondta, Szél a macsó Orbán-rendszerben bebizonyította, hogy a nőknek igenis helyük van a politikában. Szél azt közölte, közösségi programalkotást indít a választókerületben.

Szél nem váratlanul bukkan fel a Momentum mellett, független országgyűlési képviselőként szövetségre lépett a párttal pár hete Szabó Szabolccsal és Hadházy Ákossal együtt, akik szintén a Momentum támogatásával indulnak az előválasztáson – írja a hvg.hu.