Szélsőséges törvényjavaslat a „magyar parlament" előtt

Gusztos István 2021. június 11. 14:30 2021. jún. 11. 14:30

Kocsis Máté figyelemelterelő szándékú, „pedofilellenes" törvényjavaslatából a kormánypárti módosítókkal igyekeznek annyira szélsőséges javaslatot formálni, amennyire csak lehet a 21. században, az EU-ban. Sőt, annyira, amennyire már nem is lehet – de amíg ez kiderülne, addig is beszélnek róla, lehet pedofilozni az ellenzéket…

A módosítók érintik a régóta nem létező tanszabadság kérdését, de az egész társadalom szabadságát is súlyosan korlátozzák. Szándékosan összekapcsolják a pedofil bűncselekményeket a nemi irányultsággal, s ezzel fokozott gyűlölködésnek tesznek ki, rejtőzködésre kényszerítenek társadalmi csoportokat. Korlátozzák bizonyos civil szervezetek jogait, illetve bizonyos jogokat csak a kormánynak kedves szervezetek kaphatnak.

A javaslat a módosítókkal együtt nyilván alkotmányellenes, de majd, ha lesz rá idejük, igazítanak az alaptörvényükön…

Ez a javaslat általában is figyelemelterelő jellegű: beszéljünk inkább a pedofilokról és a „pedofilvédő" ellenzékről, semmint a fideszes rablásokról, a demokrácia lerombolásáról, az egyetemekről általában és különösen a Fudanról – a fideszes, orbáni önkényuralomról.

De alkalmas lehet az ellenzék megosztására is.

A Fidesz ilyen természetű javaslatai egy szempontból eleve sikerre vannak ítélve, ugyanis muszáj beszélni róluk. Beszélni és egyértelműen elítélni – semmiképpen sem megszavazni.

Azt mondják, a gyerekeket védik. Pedig a feladat a gyerekek, az ifjúság és az egész társadalom megvédése – nem fideszes értelemben! – a fasizmusba süllyedő, egyre undorítóbban, képmutatón basáskodó nemzethykeresztény hatalmi önkénytől.