Sziámi is énekel az antirasszista flashmobon

HírKlikk 2017. április 10. 13:37 2017. ápr. 10. 13:37

Müller Péter Sziámi és zenekara is részt vesz azon a flashmobon, amelyen énekkel tiltakoznak majd a pécsi egyetemmel szemben felfestett, cigányokat gyalázó rasszista felirat ellen.

"Az Ifjúság úti épület falán ismét megjelent rasszista felirat tartalma ellen szeretnénk hétfőn újra "DALT" emelni" - írják közleményükben a szervezők. A Pécsi Tudományegyetem Wlislocki Henrik Szakkollégium hallgatói hétfő délután flashmobot hirdettek a helyszínre.

Mint írták, Müller Péter Sziámi gondolatai hívták életre a megmozdulást: "Olyan jó volna szeretni még/bár nem is tudjuk, hogy szeretni mért jó/de jó volna szeretni még azt, aki szeretetre méltó".

A szervezők az Ifjúság úti felirathoz várnak mindenkit, aki közös énekléssel üzenne: létezik egy olyan értelmiségi réteg Pécsett, akik a demokratikus értékek mentén, egymás különbözőségeit értékként kezelve élik az életüket, szerveződnek és alkotnak egy közösséget az ilyen kirekesztő megnyilvánulásokkal szemben.

A flashmobon részt vesz és velük együtt énekel Müller Péter Sziámi és zenekara is, valamint a PTE Wlislocki Henrik Szakkollégium és a Gandhi Gimnázium diákjai - írja a bama.hu.
Forrás: bama.hu