Szivárványos aréna fogadhatja a magyarokat a müncheni meccsen

HírKlikk 2021. június 18. 20:20 2021. jún. 18. 20:20

Egy nap alatt több mint 16 ezer ember írta alá azt az online petíciót, amely kéri, hogy a június 23-i Németország–Magyarország Európa-bajnoki futballmérkőzésre a szivárvány színeivel világítsák ki a helyszínt, a müncheni Allianz Arénát.

A change.org portálon elindított német aláírásgyűjtés arra emlékeztet, hogy a magyar Országgyűlés június 15-én fogadta el azt a törvényt, amely szerint tilos a 18 év alattiaknak a homoszexualitásról és transzszexualitásról beszélni. Ezt a petíció támadásnak tartja az emberi jogok és a szabadságjogok ellen, hozzáfűzve, mindez egy olyan szövetséghez tartozó országban történt, amelyben az emberi jogok európai egyezményét tisztelni és védeni kell – írja az Index.

Az Allianz Arena az FC Bayer München stadionja. Egyszer már kivilágították a szivárvány színeivel a melegekkel vállalt szolidaritás jeléül, a 2016. július 9-én, a müncheni pride-felvonulás napján.

Ellenpetíció is indult, amely azt követeli, hogy ne világítsák ki a müncheni stadiont, mert az egy sportesemény átpolitizálását jelentené. Ezt a petíciót eddig 2135 támogató írta alá.

Forrás: Index/Hírklikk