Szóljon a sófár minden korábbinál hangosabban egy boldogabb Magyarországért

Molnár Zsolt 2020. szeptember 18. 21:05 2020. szept. 18. 21:05

Az újév napján a zsidóság megújítja szövetségét az Örökkévalóval a világ fenntartására és újjáteremtésére. De ez az ünnep nem csak a zsidóság számára fontos, hanem mindenkinek, aki hisz az összefogás megtartó erejében. Hiszen nekünk, sokféle származású, hitű, világnézetű és vérmérsékletű magyaroknak tisztelnünk kell egymás szokásait, tragédiáit és ünnepeit, mert a jövőnk éppúgy közös, mint a múltunk.

A zsidó hagyomány szerint az ünnepet megelőzően elmegy az Örökkévaló kedve a világ újjáteremtésétől, és a sófár hangja veszi rá őt arra, hogy továbbra is fenntartsa teremtményeit. Márpedig a világnak és benne különösen hazánknak talán soha nem volt nagyobb szüksége erre az újjáteremtésre. 

Szeretném, hogy a sófár minden korábbinál hangosabban szóljon, arra kérve a Teremtőt, hogy ez a kis ország, ami számunkra a hazát jelenti, minél jobban ellen tudjon állni a gyilkos járványnak.

De a sófárnak azért is szólnia kell, hogy az ellenzéki összefogás eredményeképpen 2022-től egy szabadabb, boldogabb Magyarországon élhessünk.

Tisztelettel kívánok a beköszönő zsidó újév alkalmából békességet, megértést és sikereket a vallási közösségeiknek, továbbá, hogy összetartozásunkat, közös alapjainkat és hitünket megerősítsük.