Szorul a hurok a fideszes képviselő körül, letartóztatták a munkatársát

HírKlikk 2019. december 4. 06:52 2019. dec. 4. 06:52

Egy hónapra elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság F. Petra letartóztatását – írja a 24.hu a torokszentmiklosi.hu-ra hivatkozva.

A portál szerint F. Petra 2018 nyarától az októberi önkormányzati választásig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat fideszes alelnöke volt. Jelenleg a törökszentmiklósi képviselőtestület és a megyei önkormányzat tagja. A kormánypárti politikusnőt azzal gyanúsítják, hogy – uniós pályázatok elbírálására hatással lévő – hivatalos személyként jogtalan haszonra tett szert. ATelepülésfejlesztési Operatív Programmal kapcsolatos pályázatoknál jogellenesen befolyásolhatta a közbeszerzéseket.

F. Petra korábban Boldog István fideszes országgyűlési képviselő munkatársa volt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4-es választókerületben. Az Átlátszó cikke a politikus jobbkezeként emlegette. A körzetben a Központi Nyomozó Főügyészség hosszabb ideje önkormányzatokat érintő korrupciós bűncselekmények miatt folytat nyomozást. 

A Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya a torokszentmiklosi.hu újságírójának azt írta, hogy

F.P. ellen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőügyben a Budai Központi Kerületi Bíróság 2019. november 29-én – a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt – egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Hadházy Ákos korábban már utalt arra, hogy F. Petra körül valami történik, ugyanis a fideszes képviselő november végén nem jelent meg a törökszentmiklósi közgyűlésben. Hadházy ekkor megjegyezte,

nem lenne ez érdekes hír számomra, ha a törökszentmiklósi választókerületben nem hallottam volna annyi politikustól, hogy ez a hölgy volt Boldog István jobbkeze, „táskás embere”. És ha nem hallottam volna már több embertől, hogy nemcsak a cserkeszőlői polgármesteri hivatalban voltak nyomozók, hanem F. Petránál is, akit aztán magukkal is vittek.

Hadházy még október elején számolt be arról, hogy szerinte Boldog István lényegében megzsarolta választókerülete polgármestereit: csak akkor kaphatnak uniós támogatást, ha hajlandók az általa preferált cégeknek juttatni a munkákat.

Boldog István októberi közleményében politikai hangulatkeltésnek nevezte Hadházy állításait.

Forrás: 24.hu