Sztrájk lehet a Dunaferrnél

HírKlikk 2024. május 25. 19:25 2024. máj. 25. 19:25

A szakszervezet hetek óta aktívan tárgyal a munkaadóval egy új kollektív szerződésről és béremelésről, de még mindig távol állnak egymástól az álláspontok

Sztrájkbizottság alakult és sztrájkra készülnek a dolgozók a volt Dunaferrnél, a Liberty Dunaújvárosnál – írta meg a Forbes. A lap információi szerint a tárgyalások ellenére, még mindig távol állnak egymástól az álláspontok. A szakszervezetek eredetileg 30 százalékos béremelést követeltek, a munkaadó azonban nem adott egyetlen, alapbérfejlesztésre vonatkozó javaslatot sem.

A szakszervezetek május 17-én újabb, a munkáltató számára kedvezőbb javaslatot tettek, ebben 10 százalékos alapbérfejlesztést kértek a következő negyedévre. A munkáltató azonban továbbra sem adott választ.

A lap szerint a következő lépés az lehet, hogy a törvény előírásainak megfelelően, megkezdik a tárgyalásokat a sztrájk alatti elégséges szolgáltatásokról.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom